Pages

Monday, December 27, 2010

Τελικός οδηγός για Microformats: αναφοράς και παραδείγματα

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την έννοια της POSH (απλό παλιά σημασιολογικές HTML), το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι παράγουν σημασιολογικό κώδικας που αντικατοπτρίζει περιεχόμενο συμφραζόμενα (παρά Τεχνοτροπικά) είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της διαδικασίας σχεδίασης web. Ενώ HTML έχει μια ολόκληρη δέσμη των awesome στοιχεία με τα οποία θα μεταφέρω έννοια, ένα slew της κατασκευασμένο επί τούτου microformats (συμβάσεις) έχουν δημιουργηθεί για καλύτερη αντιπροσωπεύουν το είδος του περιεχομένου που υπάρχει στη σελίδα. Αυτός ο οδηγός περιγράφει δημοφιλή microformats που μπορούν να βελτιώσουν τη σημασιολογία και τη διαλειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας.

Τι είναι Microformats;

Microformats είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αν μπορείτε να δώσετε τους μια ευκαιρία. Ενώ δεν βρίσκονται ένα στοιχείο από το W3C HTML spec, παρέχουν μια πολύτιμη και χρήσιμη σύνολο συμβάσεις ονοματοδοσίας που ισχύουν (χρησιμοποιώντας κλάσης, αναγνωριστικού, τιμές χαρακτηριστικού rel και rev) που προσδιορίζουν τα σημεία ενδιαφέροντος στη σελίδα, όπως συμβάντα ημερολογίου, συνδέσεις με το περιεχόμενο της άδειας χρήσης και ακόμη quirky πράγματα όπως οι μαγειρικές συνταγές.

Ενώ microformats δεν είναι μια τυπική yet–though πολλές microformats είτε συνέστησαν να το W3C ως πρότυπα ή βρίσκονται στο επίπεδο form–the σχέδιο υποστήριξη προγραμμάτων περιήγησης και υπηρεσίες web έχουν για W3C τους εξηγεί τη χρησιμότητά τους.

Απλά λόγια: microformats αξίζουν μάθησης σχετικά με και εφαρμογή σε τις τοποθεσίες Web που δημιουργείτε.

No comments:

Post a Comment